SAMSUNSPOR’umuz – Sarıyer Maçı İle ilgili yazım

Uzun zamandır istediğimiz organize ve mücadeleci futbolu nihayet gördük, bunun için emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Uzun zaman sonra şöyle keyifle bir maç izledik.

Ben maçla alakalı teknik olarak hocanın yeni gelmesinden ötürü birşeyler yazmak istemiyorum, ama şu husus çok önemli her zaman söylediğim gibi işimize odaklanıp kazanmaya devam ettik ve manisa puan kaybetti, bunun devamı gelecektir, yeterki biz önümüzdeki maçlarda kayıp yaşamayalım, yani işimize bakalım.

Diğer taraftan şu noktaya dikkat çekmek istiyorum, yıllardır taraftarımızın üzerindeki şu takımın büyüklüğünü görmeme hastalığı devam ediyor. Sarıyerle top oynuyoruz, 2-0 öndeyiz, taraftar sarıyer kümeye diye bağırıyor, koskoca Samsunspor taraftarının sarıyerle ne işi olur,neden onları muhatap alalım, neden kendi takımımıza konsantre olmuyoruzda,onları veya bir başka takımı özellikle maç ve herşey yolundayken hedef alıyoruz?

Bunu başka takımlarada yapıyoruz, maçı alıyoruz diye o kümeye bu kümeye diye bağırmaya gerek varmı? rakip takımdan bir kişiyi bile gereksiz yere hırslandırmaya gerek varmı? Deplasmanda da adamları gereksiz hıslandırmaya gerek varmı? Ne takımlardan ne puanlar kaybettik deplasmanda unutuyormuyuz? Bırakalım kendi işimize bakalım, kendi takımımız için bağıralım.

Diğer bir konu, maç içinde bazı topçulara bazı pozisyonlarda uğultuyla protesto ediyoruz, bunu maç içinde yapmaya gerek yok, bir gol kaçırdı diye kubilayın nasıl düştüğünü,daha sonra toparlanamadığını gördük, Kubilayı en çok eleştirenlerden biri benim ama bunu maç sonunda yapalım, maçtayken kaçırsa bile maç bitene kadar arkasında olmalıyız. Artık bu işin içine bizde aklımızla, kalbimizle girmeliyiz.

Bu konulara dikkat çekmek önemli, yanımızdakini, benim gibi grup ahlinde gittiğimiz arkadaşlarımızı bile yönlendirsek belki yeni bir kültür getiririz iyi bir yönde.

Tekrar bu güzel ve mücadeleci futbol için takımızı kutluyorum.

Ertuğrul hocanın gelişini eleştiren biri olarak şu sözüyle desteğimizin tam olacağını belirmek istedim, dediki hoca, “ben 1-0 olsun bizim olsun futbolu istemiyorum, iyi oynayacağız, iyi futbol oynayacağız, o şekilde kazanacağız”

Bu yolun sonu iyi olacak, biz işimize bakalım, yine yeniden ve hep söyleyeceğim, manisa vs bırakıp önümüze bakalım, her maçımızı kazanalım, manisa bugün olduğu gibi daha çok puanlar kaybedecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.